Welcome to the seafood restaurant Stegna Kozas, which is located right by the sea. You cannot find meat here.

Phone:      +306938743845
E-mail:      info@stegnakozas.gr
Address:   Stegna Rhodes,GR
FOLLOW:
Image Alt

Τυριά

Our story

Φέτα

Το τυρί-σύμβολο της Ελλάδας. Ο «λευκός χρυσός» των Ελληνικών τυριών, με προέλευση που πηγαίνει στα βάθη της ιστορίας και συγκαταλέγεται στα παλαιότερα τυριά στον κόσμο. Ένα φρέσκο αιγοπρόβειο τυρί, προϊόν Π.Ο.Π., με μοναδική υφή, γεύση καθώς και διατροφική αξία που κατέχει περίοπτη θέση στο ελληνικό τραπέζι.

Μαστέλο Χίου

Ίσως το πιο ονομαστό τυρί από την Χίο που παράγεται από πλούσιο αγελαδινό γάλα. Είναι λευκό με μαλακή υφή χωρίς φλούδα και γεύση ελαφρώς αλμυρή με άρωμα γάλακτος.

Κοπανιστή

Η Κοπανιστή είναι αλμυρό, πικάντικο τυρί με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) που παράγεται στις Κυκλάδες, και κυρίως στο νησί της Μυκόνου στην Ελλάδα, για πάνω από 300 χρόνια. Χρωστάει την ιδιαίτερη γεύση του στην ανάπτυξη μυκήτων και μερικές φορές ονομάζεται επίσης ως ``Ελληνικό Ροκφόρ``.

Γραβιέρα Νάξου

Η Γραβιέρα Νάξου είναι τυρί Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) που παράγεται από αγελαδινό γάλα ή μείγμα αγελαδινού (τουλάχιστον 80%) με πρόβειο και κατσικίσιο. Με τη γλυκιά, βουτυράτη γεύση της, θεωρείται από τις καλύτερες της Ελλάδας γι’ αυτό και είναι από τα πιο αγαπημένα τυριά των ελληνικών τραπεζιών.

Μανούρι

Ένα παραδοσιακό Ελληνικό τυρί με την προέλευση του να χρονολογείται ήδη από τα αρχαία χρόνια. Ανήκει στην κατηγορία των μαλακών τυριών τυρογάλακτος. Η γεύση του είναι πλούσια και ευχάριστη, με αισθητά λιπαρή γεύση και χαρακτηριστικό, ελαφρύ άρωμα γάλακτος. Γεννήθηκε στη χώρα μας όπου παρασκευάζεται συνεχώς επί αιώνες -στην αρχαιότητα ήταν γνωστό και ως «παχύτατην μυζήθρα».

Λαδοτύρι

Το Λαδοτύρι είναι σκληρό τυρί, με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) το οποίο παράγεται από πρόβειο ή αιγοπρόβειο γάλα. Έχει λευκό ή λευκοκίτρινο χρώμα, σκληρή επιδερμίδα και έχει μικρές οπές διασκορπισμένες σε όλη του την μάζα.

Ανθότυρο

Ο ανθότυρος ή το ανθότυρο όπως συνηθίζουμε να τον αποκαλούμε, είναι ένα από τα πολλά παραδοσιακά τυριά που παράγονται στην Ελλάδα. Παρασκευάζεται με προσθήκη αιγοπρόβειου γάλακτος η κρέμας γάλακτος σε τυρόγαλα πρόβειο ή κατσικίσιο. Με χρώμα λευκό έως υπόλευκο, με συμπαγή υφή (χωρίς οπές). Ελάχιστα λιπαρό και ως εκ τούτου πολύ υγιεινό.

Μυζήθρα

Ένα από τα πιο παλιά ελληνικά τυριά. Φτιάχνεται από τον ορρό που προκύπτει κατά την παρασκευή της φέτας και του κεφαλοτυριού με απαλή και δροσερή γεύση.

Κεφαλογραβιέρα

Η κεφαλογραβιέρα εντάσσεται στην παράδοση της δυτικής Κρήτης και έχει ακριβώς την ίδια εμφάνιση με τη γραβιέρα. Φτιάχνεται από πρόβειο ή και ανάμεικτο με κατσικίσιο γάλα. Έχει πιο έντονο χρώμα από τη γραβιέρα και η γεύση της είναι πικάντικη, γεμάτη και ελαφρώς αλατισμένη.

Ταλαγάνι

Ακόμα ένα όνομα για την κάπα του τσοπάνη στη μεσσηνιακή διάλεκτο. Το Ταλαγάνι είναι ένα χειροποίητο παραδοσιακό τυρί σχάρας, από αιγοπρόβειο γάλα, με καταγωγή από τη Μεσσηνία. Λόγω της σύστασής του, όταν ψήνεται, διατηρεί την έντονη γεμάτη γεύση, τα πλούσια αρώματά του και τις διακριτικές πινελιές δυόσμου που το χαρακτηρίζουν.<br /> Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι ψήνεται χωρίς να λιώνει, αποκτώντας τη μαστιχωτή υφή του χωρίς να χάνει το σχήμα του.