Welcome to the seafood restaurant Stegna Kozas, which is located right by the sea. You cannot find meat here.

Phone:      +306938743845
E-mail:      info@stegnakozas.gr
Address:   Stegna Rhodes,GR
FOLLOW:
Image Alt

Οστρακόδερμα

Our story

Αστακός

Αυτό το δεκάποδο μαλακόστρακο αποτελεί έναν από τους πιο εκλεκτούς μεζέδες που βγάζει η μαμά-θάλασσα. Δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το γοητευτικό βασιλιά της θάλασσας, τον αστακό, με την ολόσωμη πανοπλία του.

Γαρίδες

Γαρίδες ή αλλιώς οι «πριγκίπισσες» των θαλασσινών. Τα νοστιμότατα αυτά θαλασσινά, που από τον Απρίλιο μέχρι το τέλος καλοκαιριού είναι στην καλύτερη εποχή τους και φυσικά δε λείπουν από κανένα τραπέζι.

Καραβίδα

Και δεν ξεχνάμε φυσικά ούτε τη βασίλισσα της οικογένειας των οστρακόδερμων, την καραβίδα. Ένα από τα νοστιμότερα θαλάσσια ζώα, η οποία μας «προκαλεί» να τη μαγειρέψουμε και να δημιουργήσουμε πιάτα που θα σας κάνουν να μην μπορείτε να σταματήσετε να γλείφετε τα δάχτυλα σας.

Κωλοχτύπα

Στον ελληνικό αστακό θα πρέπει να προσθέσουμε και ένα άλλο τύπο αστακού που λέγεται κωλοχτύπα. Με 200.000 χτυπήματα της ουράς της τον μήνα, η κωλοχτύπα φιγουράρει και αυτή στην κορυφή των θαλασσινών εδεσμάτων.

Γαριδάκι συμιακό

Μην ξεχνάμε όμως τη γαρίδα που δε μεγαλώνει πολύ. Τη μικρή αυτή λιχουδιά, το γαριδάκι, το συμιακό. Που οι ντόπιοι της Σύμης το τρώνε ζωντανό, μόλις βγει από τη θάλασσα παρέα με ούζο. Που είναι τόσο μικρό στο μάτι, αλλά τόσο εξαιρετικό στη γεύση!

Καραβιδοουρές

Και αν κάποιοι δεν την προτιμούν ολόκληρη, εδώ στα Stegna Kozas, σας λύνουμε τα χέρια, με νοστιμότατες καραβιδοουρές που θα σας κάνουν να δείτε την καραβίδα με άλλο μάτι.