Welcome to the seafood restaurant Stegna Kozas, which is located right by the sea. You cannot find meat here.

Phone:      +306938743845
E-mail:      info@stegnakozas.gr
Address:   Stegna Rhodes,GR
FOLLOW:
Image Alt

Τα Ψάρια μας

Our story

Ρουζέτια

Ρουζέτια που μοσχοβολούν θάλασσα και η σάρκα τους είναι σαν το μετάξι.

Κολιός

Κοσμοπολίτικος κολιός που το καλοκαίρι αφθονεί στη χώρα μας και φυσικά το σωστό να λέγεται «Κάθε πράγμα στον καιρό του αλλά ΠΟΤΕ τον Αύγουστο κολιός».

Πεσκανδρίτσα

Ασχημομούρα αλλά πεντανόστιμη πεσκανδρίτσα.

Χέλι

Χέλι «αρπακτικό», ή όπως το χαρακτηρίζουν σε πολλά μέρη του κόσμου, «το διαλεχτό φαγητό», με την ευγενική γεύση της σάρκας του που κρύβει τόση περιπέτεια σε κάθε του μπουκιά.

Τσιπούρα

Γνωστή και ως «χρυσοφρύδα» λόγω του χρυσού τόξου πάνω από τα μάτια της, η τσιπούρα, το πιο δημοφιλές ψάρι στην Ελλάδα και το πιο δημοφιλές μεσογειακό ψάρι στην Ευρώπη.

Γαύρος

Ο Γαύρος ή γάβρος ήταν γνωστός στους Αρχαίους Έλληνες και μάλιστα , η «αφύη» - όπως ονομαζόταν - ήταν από τα πιο δημοφιλή εδέσματα. Είναι από τα πιο ωφέλιμα ψάρια με πολλά ωμέγα-3, τα οποία κάνουν καλό στην καρδιά και γενικά στη καλή κυκλοφορία του αίματος.

Μπαρμπούνι

Ο πορφυρός κάτοικος των βυθών αποτελεί δημοφιλές αλίευμα του Νοεμβρίου και είναι ένα αγαπημένο θαλάσσιο έδεσμα. Έχει όμως μια κακή συνήθεια: Το μπαρμπούνι κάνει το βυθό άνω κάτω. Όχι επειδή δεν ξέρει πώς να περάσει τον ελεύθερο χρόνο του, αλλά επειδή με αυτόν τον τρόπο ξετρυπώνει τα αγαπημένα του μαλάκια για να τραφεί.

Σαρδέλα

Ίσως από τους κορυφαίους θαλασσινούς μεζέδες για την συνοδεία του ούζου αλλά και με μια πρώτη δοκιμή, οποιοσδήποτε ουρανίσκος μπορεί να διακρίνει την γευστική της υπεροχή σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο αντίστοιχο προϊόν παγκοσμίως.

Γερμανός

Ο γερμανός ή αγριόσαλπα, ήταν ένα σπάνιο ψάρι, που αφθονούσε στο ΝΑ Αιγαίο - Ρόδο. Θεωρείται Λεσεψιανός μετανάστης και ονομάστηκε Γερμανός επειδή η παρουσία του στα παράλια εντοπίστηκε κατά την περίοδο της κατοχής.

Λυθρίνι

Στην Ελλάδα το λυθρίνι είναι είδος ιδιαιτέρως εμπορικό και συναντάται σχεδόν σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί πως στο τρίτο έτος της ηλικίας τους τα θηλυκά λυθρίνια μετατρέπονται σε αρσενικά.

Κέφαλος

Στις ελληνικές θάλασσες υπάρχουν άφθονοι και κυρίως στις λιμνοθάλασσες του Αμβρακικού και του Μεσολογγίου. Ο κέφαλος με το ασημόχρωμο δέρμα και το εύγευστο κρέας του, είναι ένα έδεσμα περιζήτητο.

Σκαθάρι

Αρπακτικά ψάρια που τρώνε τα πάντα. Ένα πολύ όμορφο και νόστιμο ψάρι.

Μελανούρι

Το μελανούρι είναι ένα πολύ όμορφο ψάρι και χρησιμοποιείται και ως κομπλιμέντο ομορφιάς και στους μελαχρινούς ανθρώπους. Μέσα στη θάλασσα το χρώμα του είναι μπλε-γκρι και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του, από το οποίο πήρε και την ονομασία του, είναι μια μαύρη λωρίδα σε άσπρο φόντο στη βάση της ουράς του.

Σφυρίδα

Το ψάρι που επαναλαμβάνεται σχεδόν με θρησκευτική ευλάβεια σε κάθε επίσημο τραπέζι, είναι η σφυρίδα. Ένα ψάρι υψηλής εμπορικής αξίας, που απαντάται στον Α. Ατλαντικό και τη Μεσόγειο Θάλασσα. Αναμφισβήτητα το ομορφότερο ψάρι των Ελληνικών θαλασσών και για αυτό έχει αποκτήσει και το προσωνύμιο «πρασινομάτα», από το βαθύ πράσινο χρώμα των ματιών της.

Στήρα

Ένα μεγάλο φρέσκο ψάρι, είναι από τις πιο ικανοποιητικές και πιο αυθεντικές γαστρονομικές απολαύσεις της ζωής. Η στήρα απαντάται στον Α. Ατλαντικό και τη Μεσόγειο. Είναι «καχύποπτο» ψάρι, ενώ αυτό που τη χαρακτηρίζει είναι οι διαφορετικοί χρωματισμοί τόσο μεταξύ των αρσενικών και των θηλυκών, όσο και μεταξύ των ενήλικων και των νεαρών ατόμων.

Μπακαλιάρος

Μπακαλιάρος συντροφιά με σκορδαλιά, έχουν πάντα την τιμητική τους σε κάθε τραπέζι.

Τόνος

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι η καλύτερη εποχή για να απολαύσετε τον τόνο, φρέσκο, ζουμερό και λαχταριστό. Ένα ιδιαίτερο και εκλεκτό ψάρι.

Το καλάθι του Ψαρά

Ντόπια ψάρια ημέρας από τη δική μας θάλασσα, το λεγόμενο καλάθι του ψαρά.

Λαβράκι

Το πιο δημοφιλές μεσογειακό ψάρι σε Βόρεια Αμερική και Αγγλία: Το Πελαγίσιο, άγριο αλλά πεντανόστιμο λαβράκι, που στην αρχαία Ελλάδα θεωρείτο το πιο έξυπνο ψάρι λόγω της δυσκολίας να το πιάσεις.

Σκορπιός

Σκορπιός, ο νόστιμος αλλά άσχημος - Που μπορεί να το λένε άσχημο και να είναι αγκαθωτός, αλλά εμάς μας αρέσει για το άσπρο, μαλακό και με ιδιαίτερη γεύση κρέας του.

Κουτσομούρα

H Κουτσομούρα είναι ψάρι που συγγενεύει με το μπαρμπούνι, με μόνη διαφορά ότι έχει κοφτό, σχεδόν κατακόρυφο, κεφάλι. Κατά τους Πυθαγόρειους απαγορευόταν η κατανάλωσή της (όπως και άλλων ειδών ψαριών).

Σκουμπρί

Με το αρωματικό, τρυφερό, ζουμερό, καφεκόκκινο κρέας του που είναι πλούσιο σε βιταμίνες, καθώς και σε διάφορα μέταλλα όπως σελήνιο, σίδηρο και ιώδιο.

Μαριδά

Η μαρίδα θεωρείται το ψάρι των φτωχών και παλιότερα υπήρχε σε αφθονία. Ακόμη κι εκείνοι που αρέσκονται στα πανάκριβα ψάρια, σπάνια μπορούν να αντισταθούν στο καλοτηγανισμένο ψιλό ψαράκι.

Σκάρος

Γεννήθηκε πριν από 4.000 αιώνες μέσα στα γαλάζια πέπλα Νηρηίδων, όπου αποτέλεσε θαλασσινή φιγούρα έμπνευσης για τους αργυροχρυσοχόους του Μίνωα, πλούτισε γευστικά τα πιάτα των Αρχαίων Ελλήνων και έφθασε ως τις μέρες μας για να εξακολουθήσει να είναι ένας σπάνιος «μεζές» για τους μερακλήδες ψαροφάγους.

Γόπα

Το επίσημο όνομά της είναι “Βόωψ” (Boops boops) και προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό επίθετο “βοώπις” (μάτια βοδιού), υποδηλώνοντας τα μεγάλα μάτια της γόπας. Συναντάται στα νερά του Ατλαντικού, της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, ενώ η γόπα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα ψάρια των ελληνικών θαλασσών.

Σαργός

Ο σαργός είμαι ένα ψάρι που σχηματίζει μικρά κοπάδια όμως όταν ενηλικιώνεται γίνεται πιο μοναχικός και δίνει «ομηρικές μάχες» για την διεκδίκηση των θηλυκών. Έχει εύγευστο και νόστιμο κρέας και θεωρείται ψάρι πρώτης ποιότητας.

Φαγκρί

Το φαγκρί είναι ένα από τα ομορφότερα ψάρια τόσο στην εμφάνιση όσο και στην νοστιμάδα του. Καταναλώνεται φρέσκο και θεωρείται από τα πλέον εκλεκτά ψάρια.

Σάλπα

Την αποκαλούν το προβατάκι της θάλασσας και όπως λέγεται στη τοπική διάλεκτο είναι ένα από τα εκλεκτά ψάρια των φτωχών.

Συναγρίδα

Ένα νόστιμο ψάρι με πολύ ισχυρούς κυνόδοντες και στις δύο σιαγόνες. Αναφέρεται πως κυνηγάει μετά μανίας τη σμέρνα και της κόβει την ουρά. Το συναντάμε στην Μεσόγειο Θάλασσα και στις ακτές του βορειοανατολικού Ατλαντικού Ωκεανού.

Ροφός

Είναι το κυρίαρχο ψάρι στη Μεσόγειο, καθώς λατρεύει τα ζεστά νερά. Είναι πολύ νόστιμο ψάρι γνωστό από την αρχαιότητα και θεωρείται ο μόνιμος γίγαντας των ελληνικών αλιευμάτων.

Μυλοκόπι

Το μυλοκόπι είναι ένα ψάρι που έχει συγγένεια με το λαβράκι και το σολομό. Είναι φιλύποπτο, δυνατό και σβέλτο, πλούσιο σε γεύση και σε θρεπτικά συστατικά.